Ohjeet ja vinkit

Mitä on talouslaatu?

Mitä tarkoittaa talouslaatu?

Talouslaadun tuotteessa raaka-aine, höyläys tai pintakäsittely eivät täytä A-laadun / I-laadun kriteereitä. Laatupoikkeamat ovat visuaalisia, eivätkä ne vaikuta tuotteen asennettavuuteen tai käytettävyyteen. Tuotteen pinnassa saattaa esimerkiksi olla kolhuja tai lommoja, tuotteen pintakäsittely ei välttämättä ole täydellisesti onnistunut, tai oksan kohdat näkyvät selkeämmin.

Talouslaadusta käytetään myös nimitystä II-laatu. Termejä käytetään ristiin, mutta ne tarkoittavat usein samaa asiaa. Talouslaatua olevat tuotteet, eivät ole ns. “tasalaatua”. Paketissa voi olla yksittäisiä ”huonoja” kappaleita I-laatuisten kappaleiden seassa.

Mihin talouslaatua voi käyttää?

Talouslaatu myydään yleensä huomattavasti A-laatua halvemmalla. Tämä tarkoittaa sitä, että talouslaatu sopii erityisen hyvin remonttiin tai projektiin, jossa ulkonäöllä ei ole niin väliä.

Taitavampi nikkari voi käyttää talouslaatua myös tärkeämmissä urakoissa. Esimerkiksi piiloon tulevat saunanlauteet voi hyvin tehdä talouslaadun erästä. Ja miksei koko saunaakin, jos saunassa tulee käytyä hämärässä, eivät pienet pintavirheet lauteissa haittaa.

Kuten mainittua yksittäisen talouslaadun erän pituudesta voi olla suuri osa A-laadun kriteerit täyttävää. Virheet poistamalla ja mahdollisuuksien mukaan piilottamalla voi säästeliäs remontoija säästää isojakin summia käyttämällä talouslaadun eriä.

Talouslaatua olevien erien käyttäminen on myös ekoteko. Jos talouslaadun eriä ei saada hyötykäyttöön, menevät ne usein hävitettäväksi. Luonnollisesti jokainen erä ei voi olla A-laatua ja uuden tuotteen valmistukseen kuluu aina materiaaleja.

Kenelle talouslaatu sopii?

Talouslaatu on hinta- ja ympäristötietoisen rakentajan valinta. Ennen talouslaadun ostamista ota kuitenkin huomioon, mitä olet rakentamassa ja kuka on rakentamassa. Jos pienet pintavirheet eivät haittaa, haluat säästää rahaa tai olet taitava käsistäsi, saattaa talouslaatu sopia täydellisesti sinulle.

Älä kuitenkaan pode huonoa itsetuntoa, jos tarvitset A-laatua. A-laatu on nimensä mukaisesti A-laatua ja joskus vain paras kelpaa.

Yhteenveto

Talouslaaduksi nimitetään tuote-eriä, joiden ulkonäössä on laatupoikkeamia. Talouslaadun erä saattaa erästä riippuen sisältää myös A-laatua. Talouslaatu on usein huomattavasti A-laatua edullisempaa. Talouslaatu sopii käytettäväksi, kun pienet pintavirheet tuotteessa eivät haittaa, tai halutaan säästää kustannuksissa.

Kuustin Outlet-valikoimasta löydät edullisia, mutta laadukkaita talouslaadun eriä. Eriä on monenlaisia: Jotkut tavarat ovat vain lojuneet varastossa niin pitkään, että niistä halutaan eroon. Joissain erissä taas on aiemmin kuvatun mukaista talouslaatua. Eriä yhdistää se, että ne myydään huomattavasti normaalia edullisemmin.

Ja, jos sinulle kelpaa vain A-laatu, ei hätää. Kuustin kattavasta valikoimasta löydät myös huippulaadukkaat A-laadun erät.

Uusimmat Outlet tuotteet

Vastaa