Suomalainen harva mäntymetsä, johon aurinko paistaa puiden lomasta

Kuustin tarina

Kuusti.fi on suomalainen verkkokauppa rakentajalle, joka haluaa toiminnallaan vähentää ympäristön kuormitusta. Lue miten alta.

Miten kaikki alkoi

Ongelma

Eräänä syksynä tovi takaperin kaksi kaverusta saivat puhelun paikallisesta rakennusliikeestä. Rakennusliikkeen varasto pursusi rakennusmateriaaleja. Varaston käytävillä ei enää mahtunut ajamaan trukilla ja varaston logistiikkavastaava Joona ei ollut löytänyt tietä varastosta ulos viikkoon. “Kaatopaikalle joutavat kaikki ylimääräiset rojut” – mietiskeli Joona. 

Kaverukset halusivat pysäyttää Joonan. Mitä jos tavaralle etsittäisiin uusi koti kaatopaikan sijaan? Tavaran valmistuksessa ja kuljetuksessa käytetyt resurssit pystyttäisiin säästämään, ja näin vähentämään ympäristön kuormitusta. Vaikka materiaalit eivät riittäisi isompaan urakkaan, niistä olisi varmasti hyötyä pienemmissä remonteissa. Tavara pitäisi vaan jotenkin tuoda pienremontoijan saataville.

Ratkaisu

Ratkaisuksi keksittiin verkkokauppa. Kaverukset ja rakennusliike aloittivat yhteistyön verkkokaupan perustamiseksi. Verkkokauppaa kyhäillessään kaveruksille tuli idea: “Onkohan muillakin rakennusliikkeillä varastot pullollaan käyttökelpoista tavaraa, mikä ei koskaan selviä käytettäväksi?”

Idea

Hetken ajatusta haudottuaan kaverukset päättivät selvittää, onko valmistajilla ja rakennusliikkeillä tavaraa, joka vain lojuu varastossa tai on matkalla kaatopaikalle. Pienen selvittelyn jälkeen oli ilmeistä, että tavaraa oli niin paljon, että pienremontoija urakoi varastoissa lojuvilla materiaaleilla remontin jos toisenkin.

Tästä inspiroituneena ja halusta luoda kestävämpiä toimintatapoja, kaverukset perustivat Kuustin keväällä 2022. 

Kuustin kanssa yhteistyötä hävikin vähentämiseksi tekevät rakennusalan tunnetuimmat ja laadukkaimmat yritykset. Rakennatpa sitten uutta saunaa tai torppaa, tai teet terassia uudelle paljullesi, Kuustin kanssa säästät remonttisi kustannuksissa – ja mikä parasta, vähennät samalla ympäristön kuormitusta. 

Kuustin valikoimasta löydät täysin uutta laatutavaraa sekä kakkoslaadun eriä. Tuotevalikoima kasvaa päivittäin ja parhaat viedään nopeasti päältä.

Suomalaisella rakentajalla ei ole ollut kunnollista mahdollisuutta vaikuttaa remonttinsa hiilijalanjälkeen – Nyt on.

— Kuusti —